ΠΟΡΤΕΣ


Περιγραφή


Συρόμενη πόρτα αυλής, κατασκευασμένη εξ ολοκλήρου από συμπαγές (μασίφ) σφυρήλατο σίδηρο, όπως συμπαγές είναι και τα διακοσμητικά στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν. Οι διατομές σιδήρου που περιβάλουν το σχέδιο, είναι 60x40mm, 40x40mm, 30x30mm, 30x20mm, 30x8mm, 14x14mm, 100x10mm, 60x10mm, 40x5mm, 12x5mm, Ø 10mm, Ø8mm, όλα συμπαγή και σφυρήλατα. Τα διακοσμητικά φύλλα είναι πρεσαριστά από έλασμα σιδήρου ≠ 4mm, και τα άνθη που ξεπροβάλουν μέσα από αυτά, είναι φτιαγμένα στο χέρι σε μια σύνθεση από πρεσαριστά φύλλα, μπίλιες σιδήρου, και στρογγυλό μασίφ σίδηρο.
Τα κάθετα στοιχεία στο μέσων είναι πρεσαριστά με κόμπους στο κέντρο τους, και τα καράβολα του σχεδίου, όπου εφάπτονται μεταξύ τους είναι ″δεμένα″ μεταξύ τους με λαμάκια σιδήρου, όπως δένανε τις ενώσεις παλιά, πριν την ηλεκτροσυγκόλληση. Η πρακτική αυτή γίνεται καθαρά για διακοσμητικούς λόγους, και κάτω από τα λαμάκια υφίσταται κανονική κόλληση.
Λόγο του πολύ πυκνού και ιδιόμορφου σχεδίου, κάτι που θα έκανε την συντήρησή της πολύ δύσκολη, η συγκεκριμένη πόρτα υπέστη την διαδικασία, εν θερμό επιψευδαργύρωση (κοινός γαλβάνισμα) έτσι ώστε να έχει την μέγιστη προστασία από την διάβρωση.
Η μετέπειτα βαφή της, έγινε με ειδικό αστάρι για γαλβανισμένες επιφάνειες, και η τελική απόχρωση δόθηκε από metalize χρώματα σε απόχρωση bronze.

Δείγμα έργου